Tuesday, March 18, 2008

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


Τί πιο ωραίος και χαλαρός τρόπος να περάσεις ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό από μια βόλτα στο Αττικό ζωολογικό πάρκο...Ένα πάρκο που έλειπε εδώ και πολλά χρόνια από την Αθήνα και που προσφέρει πολλές εκπλήξεις και σε μικρούς και..μεγάλους λάτρεις του ζωικού βασιλείου! Η πανίδα της Αφρικής, της Ασίας, της Ν. και Β. Αμερικής αλλά και της Ευρώπης περικλείται μέσα σε αυτή την πολύ προσεγμένη και άνετη έκταση στα Σπάτα Αττικής. Το « Attica zoological park » αποτελεί ένα ζωολογικό πάρκο διεθνούς επιπέδου,αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων (EAZA), η οποία πιστοποιεί 282 ζωολογικούς κήπους στους 1500 καταγεγραμμένους στην Ευρώπη, κυρίως για τη συμβολή τους στην προστασία των ειδών υπό εξαφάνιση.
Η ιδέα και η υλοποίηση της ανήκουν αποκλειστικά στον Γάλλο Jean-Jacques Lesueur που μας υπόσχεται μέσα στο 2008 το πρώτο γιγάντιο ενυδρείο στη πρωτεύουσα που θα ονομάζεται «Ωκεανούπολις ».

Αξίζει μια βόλτα...

Πληροφορίες:
http://www.atticapark.com/main_gr.htm
Aττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε.
Γιαλού Σπάτα 19004
Τηλ.: 210 6634724 Φαξ: 210 6634726

Φωτογραφίες:

2 comments:

par...alogos said...

Δεν ξέρω.
Μικρός μου άρεσαν οι ζωολογικοί κήποι.
Μα τώρα βλέπω το βλέπω από μια άλλη οπτική γωνία. Της αιχμαλωσίας.
Αλλά δεν είναι αυτό που στεναχωρεί πιο πολύ. Είναι ότι τελικά και ελεύθερα να ήταν τα ζώα αυτά η φύση έτσι όπως την καταντήσαμε δεν θα είχε "χώρο" για αυτά και το πιθανότερο ήταν να εξαφανιστούν. Και αυτό είναι πραγματικά κάτι που με στεναχωρεί...

vbesiou said...

par...alogos

Συμφωνώ γενικα μαζί σου...
Σε περιπτώσεις, όμως, ειδών των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο στο φυσικό τους περιβάλλον, εξαιτίας λαθραίου κυνηγίου ή και ακόμα υποβάθμισης του φυσικού τοπίου, η διαβίωσή τους σε υγιή "τεχνητά" περιβάλλοντα μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο εξάλειψής τους.
Πάντως το συγκεκριμένο πάρκο πληρεί τις προδιαγραφές της σωστής αντιμετώπισης και διαβίωσης όλων των ζώων και σε καμία περίπτωση δεν σου δίνει την εντύπωση της αιχμαλωσίας.