Thursday, January 10, 2008

Ο θαυμαστός (??) κόσμος του DSL

Όπως κάθε νέος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι κι εγώ αποφάσισα πρίν από ένα χρόνο να μπώ με μεγάλο ενθουσιασμό στον θαυμαστό κόσμο του DSL. Επέλεξα λοιπόν μία εταιρεία- τη vivodi συγκεκριμένα- για αρχή χωρίς να γνωρίζω και πολλά επί του θέματος και ανυπομονούσα να αρχίσω να "σερφάρω' στο internet με ευκολία και άνεση. Έτσι ξεκινάνε όλα...

Σταθμός πρώτος VIVODI

Έκανα λοιπό μια εξάμηνη σύνδεση και μετά από μία "λογική" από οτι αντιλήφθηκα στη συνέχεια αναμονή 1 μήνα είχα τη σύνδεση που περίμενα. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι το πέρας του προπληρωμένου εξαμήνου, μέχρι που ήρθε η στιγμή της διακοπής. Περίμενα να με πάρουν τηλέφωνο για το άν θέλω να συνεχίσω ή όχι αλλά όσο πήραν εσάς πήραν κι εμένα. Έκανα κάποιες προσπάθειες να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά μετά από 45 λεπτά αναμονής στο τηλεφωνικό κέντρο δεν έχεις υπομονή να συνεχίσεις να ελπίζεις σε κάποια ανταπόκριση! Παρόλα αυτά κάποια στιγμη βρήκα το κουράγιο να επιμείνω και τελικά να επιτύχω τη πολυπόθητη "επαφή". Ζήτησα να μάθω τί γίνεται και με ενημερώσαν οτι εκκρεμεί σε βάρος μου ένας λογαριασμός 90.80 ευρώ για τις επιπλέον μέρες που χρησιμοποίησα τη σύνδεση εκτός του προπληρωμένου πακέτου. Το πρώτο "εγκεφαλικό"! Ζητάω από τα νεύρα μου άμεση διακοπή και παίρνω την απάντηση οτι αν δεν πληρώσω διακοπή δεν γίνεται. Να πληρώσω για κάτι που δεν με ρώτησαν αν θέλω να συνεχίσω και με χρεωμένη παρακαλώ την μεγαλύτερη δυνατή- και παράλληλα ακριβότερη- ταχύτητα. Πληρώνω η έρημη, ο πατέρας μου συγκεκριμένα- και αποφασίζω να στραφώ σε άλλη εταιρεία κατα την μέχρι τότε κοινή γνώμη πιο φθηνή και πιο αξιόπιστη.

Σταθμός δεύτερος FORTHNET

Μετά από συζητήσεις και αναλύσεις στρέφομαι στην Forthnet. 10 Μbps και 25 ευρώ τον μήνα μου φάνηκε η τέλεια λύση! Γύρω στα τέλη Μαϊου μαθαίνω οτι την 1η Ιουνίου η συγκεκριμένη εταιρεία βγάζει μια προσφορά στα 60 ευρώ, στην ταχύτητα που ήθελα για 6 μήνες. Δελεαστικό, δεν νομίζετε? Στήνομαι κι εγώ έξω από τον Παπασωτηρίου από της 8 το πρωί και περιμένω να προλάβω την "περιορισμένων πακέτων" προσφορά που θα μου "έλυνε" τα χέρια! Αγοράζω το πακέτο- δεν περίμεναν και πολλοί τρελοί σαν κι εμένα άλλωστε πρωί πρωί- και στέλνω αμέσως την αίτηση ενεργοποίησης. 15-20 μέρες μου είπαν θα διαρκούσε η διαδικασία. Ωραία λοιπόν σκέφτομαι, σε 20 μέρες το πολύ θα έχω τη σύνδεσή μου, η οποία θα εξυπηρετήσει και πολύ συγκεκριμένες μου ανάγκες μιας και είχα ήδη ξεκινήσει τη διπλωματική μου που χρειαζόταν τουλάχιστον στην αρχή πολύ ψάξιμο στο internet.
Περιμένω περιμένω.....τίποτα! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Περνάνε οι 20 μέρες και καθώς δεν είχα πάρει καν τον εξοπλισμό στα χέρια μου λέω να κάνω ένα τηλέφωνο να δώ τί γίνεται. Προς μεγάλη μου απογοήτευση μαθαίνω οτι η αίτηση μου δεν έχει καν καταχωρηθεί, που σημαίνει οτι 20 μέρες στο νερό θα επρεπε να περιμένω εκ νέου. Τί τους οδήγησε σε αυτή την καθυστέρηση? Ο μεγάλος ,είπαν, αριθμός αιτήσεων. Και εγώ τί φταίω δλδ. αν είναι ανίκανοι να εξυπηρετήσουν τους συνδρομητές τους εξίσου?
Μου είπαν να ξανακαλέσω. Και φυσικά το έκανα μετά από άλλες 10 μέρες. Είμαστε στα τέλη Ιουνίου και τότε το πρόβλημα που έχουν είναι οτι το δίκτυο γύρω από την περιοχή μου έχει υποστεί βλάβη για την οποία νυχθημερόν δουλεύουν τα συνεργεία!?! ( Γελάτε κι εσείς εδώ, ε? ) Πάλι στο μηδέν επομένως.
Η υπομονή μου είχε αρχίσει να εξαντλείται και αποφάσισα να τους ζητήσω διακοπή των εργασιών στη σύνδεσή μου αφού η διαδικασία θα τελείωνε τουλάχιστον μέσα στον Αύγουστο- πολύ μακριά από το διάστημα των 20 ημερών που μου υποσχέθηκαν στην αρχή. Νόμιμο δικαίωμα μου λοιπόν καθώς αθέτησαν την υπόσχεσή τους να εγγράψω και να αποστείλω την αίτηση διακοπής. Επικοινωνούν μαζί μου και μου λένε οτι την έλαβαν στις 13 ιουλίου και λυπούνται πολύ που η συνεργασία μας λύεται με αυτόν τον τρόπο.

Εξουθενομένη και μαζί εκνευρισμένη στρέφομαι στην "ακριβή" αξιοπιστία του ΟΤΕ, και συγκεκριμένα της Connex. Σε 7 μέρες και καθώς η γραμμή μου δεν ήταν δεσμευμένη απο την forthnet έχω επιτέλους την πολυπόθητη σύνδεση!!!

Νομίζεται πώς όλα τελείωσαν εδώ?????

Κάνετε μεγάλο λάθος!!!!

Στις 28 Σεπτεμβρίου ξαφνικά πάλι για κάποιο λόγο δεν έχω internet!! Λέω κάποια μικροβλάβη θα είναι...και τηλεφωνώ στην connex. Η απάντηση είναι η εξής: " Μα εδώ φαίνεται κυρία μου ότι κάνατε αίτηση στην forthnet να διακόψετε με τον ΟΤΕ και να συνεχίσετε μαζί τους". Δεύτερο εγκεφαλικό!! Και μάλιστα πιο ισχυρό.....
Με το που κλείνει το τηλέφωνο το τί βρισιές έριξα δεν λέγεται....θα ζήλευαν μέχρι και οι οργανωμένοι της Θύρας 7 του Ολυμπιακού!!

Πέρνω στην forthnet και διαπιστώνω οτι την αίτηση ακύρωσης την είδε μόνο...το συρτάρι!!
Οι "αγαπητοί" κύριοι της συγκεκριμένης εταιρείας θυμήθηκαν σαν να μην έγινε τίποτα να μου ενεργοποιήσουν ξαφνικά μετά από 4 μήνες τη σύνδεση!
Τα καθημερινά τηλεφωνα στα κέντρα εξυοηρέτησης (?) πελατών παίρναν και δίναν! "Δεν μπορούμε να διακόψουμε τη διαδικασία γιατί πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τη σύνδεση και μετά να κάνουμε την απενεργοποίηση", μου λέγαν. "Τρίχες κατσαρές", λέω εγώ! Οι προσπάθειές τους να με πείσουν να χρησιμοποιήσω τη σύνδεση αυτή έφτασαν σε σημείο να μου στείλουν στο σπίτι το πακέτο με τον εξοπλισμό, τους κωδικούς και όλα τα συναφή. Τους τα επέστρεψα με τη μία όλα και αποφάσισα να στραφώ στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) μπάς και νομικά βρώ καμιά άκρη. Εν τω μεταξύ οι χρεώσεις της Connex ερχόταν κανονικότατα!!!
Στέλνω, λοιπόν, την καταγγελία μου και μόλις απειλήθηκαν νομικά- κάτι που διαπίστωσα οτι συνέβει και από πολλούς άλλους συνδρομητές- επιτέλους στις 19 Νοεμβρίου έχω και πάλι ΟΤΕ Connex. Γιούπι!!!! I'm back!!
Μάταια όμως η χαρά μου που κράτησε μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.....
Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα internet δεν έχω δεί!!

Θα μου πείτε: Πλλλάκα με κάνεις????

Και όμως....Ακόμα και ο "αξιοσέβαστος" ΟΤΕ από τότε δεν μπορεί να διορθώσει μια-όπως την ονομάζουν μικροβλαβη- και μέσα σε όλα αυτά δεν με έχουν ενημερώσει για το τί συμβαίνει ακόμα!
Και φυσικά οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται....Μη ξεχνιόμαστε!!!

Σας κούρασα λίγο, ε???
εγώ να δείτε πώς κουράστηκα....Λές και δεν έχουμε με τί άλλο να σχοληθούμε.....

Να μας ζήσει η εποχή της ευρυζωνικότητας!!!!!Είμαστε για γέλια και για κλάματα μαζί!!!

Την ώρα που οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μιλάνε για ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από τις δικές μας και για φθηνή πρόσβαση όλων στο διαδίκτυο εμείς εδώ......το παίζουμε μάγκες!!

Η ανευθυνότητα και η ασχετοσύνη χτύπησαν και την πόρτα των επικοινωνιών....
Να μας ζήσουν να τους χαιρόμαστε όλους τους μ...... μαζί!!!! Στην υγειά μας!!!!No comments: